O carte interesantă - „Jurnalul unui puști”, articol scris de Măierean Cristian

 

O carte interesantă-Jurnalul unui puști

 de Măierean Cristian, cls. a VI-a C

Pentru minecartea este importantă deoarece ne dezvoltă mentalitatea și ne ajută să ne exprimăm mai bine. Am citit multe cărții, însă nu pot să aleg una preferată pentru mine.  Cea care mi-a atras cel mai mult atenția este “Jurnalul unui puști”. Faptul că o o carte te poate face așa fericit si bucuros este uimitor.

Personajul Moț este unul foarte hazliu si neastâmpărat încât s-ar împiedica și de propria umbră. Cred că este primul personaj care își urăște sora așa mult de parcă ar fi în război cu ea de când s-au născut. Bineînțeles că are și el prietenii lui ca orice copil normal. Împreună făceau tot felul de prostii si nu stăteau în loc nicio secundă.

Finalul cărții nu prea mi-a plăcut pentru că aș fi vrut să nu se termine niciodată. Cărțile ca aceasta îți oferă imaginație și singura limită este mintea noastră, având o imaginație infinită. Este grozav sa stai într-un loc îndrăgit și sa citești cartea preferată.

O carte este o colecție de hârtii și pergamente sau alte astfel de materiale, în formă de coli sau foi de cele mai multe ori egale între ele și legate sau broșate într-un volum. Cărțile sunt de obicei tipărite (rareori scrise și de mână) și conțin diverse lucrări scrie, pe cea mai mare diversitate de teme.

O carte este de asemenea o operă literară sau științifică sau o parte semnificativă dintr-o astfel de operă. Cartea este una dintre cele mai importante pentru că ea a fost prima sursa de comunicare din lume înaintea tehnologiei.

Personajele diferă de la carte la carte , unele sunt negative altele pozitive sau altele personaje principale care nu mor niciodată indiferent de situațiile în care se află.    Când o carte este imprimată, paginile sunt prevăzute într-o anumită ordine astfel încât, după ce foaia este tipărită și este pliată, paginile vor fi în ordinea corectă.

Cărțile tind să fie fabricate în prezent în câteva dimensiuni standard. Dimensiunile cărților sunt de obicei specificate ca „dimensiuni finisate”: dimensiunea paginii după ce foaia a fost îndoită și finisată. Unele cărți, în special cele cu ediții mai mici (mai puține exemplare) vor fi imprimate pe prese ofset cu alimentare de coli, dar cele mai multe cărți sunt acum imprimate pe prese web, care sunt alimentate de o rolă continuă de hârtie, și, prin urmare, au posibilitatea de a imprima mai multe exemplare într-un timp mai scurt. O setare a presei sunt lucrările pregătitoare desfășurate de tipografi pentru a obține calitatea cerută. În setare este inclus și timpul necesar pentru a monta placa de pe mașină, a curăța orice mizerie de la locul de muncă anterior și a ajunge cu presa la viteza de lucru. „Copertarea” se realizează off-line și înainte de sosirea cărții de la linia de legare. În cazul copertărilor cele mai simple, două bucăți de carton sunt așezate pe o bucată de pânză cu lipici pe ea, cu un spațiu între ele în care este lipit un carton mai îngust tăiat la lățimea grosimii cărții.

Părerea mea este că avem nevoie de carte zi de zi, altfel nu ne putem dezvolta cunoștințele și imaginația.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inovație și creativitate în activitățile remediale

Succes pe linie al micilor fotbaliști ai Școlii Gimnaziale Nr 21 din Sibiu

Basmele, ca exerciţiu de imaginaţie