Experiența mea Erasmus, de Alexandra Ignat


 Experiența mea Erasmus 

Prof. înv. primar Ignat Alexandra Maria


În cadrul proiectului Erasmus+, în perioada 29 mai - iunie 2023, am participat la prima mobilitate, în Polonia, localitatea Wroclaw. 

Toate activitățile realizate aici și toate informațiile achiziționate au fost în legătură directă cu obiectivele pe care școala noastră le are în cadrul acestui proiect și anume de a experimenta sistemul de învățământ din alte țări ale Europei, de a lua ceea ce credem că se poate plia în sistemul nostru și de a implementa în timp. 

Am dorit astfel să învăț din bunele practici pe care cadrele didactice din Polonia le-au desfășurat și să îmi asigur dezvoltarea profesională continuă. 

De asemenea, am reușit să îmi dezvolt atât competențe necesare în cadrul proiectului, cât și abilități personale, de comunicare în limba engleză. 

Lecțiile au fost foarte interactive și am avut parte de abordări inovative. Unul din modurile de lucru ale cadrelor didactice care mi-a atras atenția în mod deosebit a fost o metodă modernă de învățare a matematicii de la clasa a III-a. 

La clasa a III-a învățarea și consolidarea tablei înmulțirii are loc în timpul unor jocuri neobișnuite. Învățarea devine o distracție extraordinară, foarte utilă. Chiar și copiii care întâmpină dificultăți cu matematica - sunt rapid „trași” în distracție, toate datorită cardurilor Grabowski. 

Învățarea tablei înmulțirii este o sarcină extrem de dificilă pentru mulți copii. Cărțile lui Grabowski vor face învățarea mai ușoară și cu siguranță o vor face mai atractivă. 

Setul este dedicat copiilor și este format din 110 cărți, adică două pachete a câte 55 de cărți fiecare: un pachet negru cu operații de înmulțire și un pachet roșu cu rezultatele. Ele arată și posibilitățile de obținere a unui rezultat specific sub formă grafică, de exemplu, pe cardul cu numărul 24, sunt 3 rânduri de 8 puncte și 4 rânduri de 6 puncte pe cardul cu numărul 24. Acțiunea este scrisă și grafic pe cărțile negre. Acest lucru îl ajută pe copil să înțeleagă esența procesului de înmulțire. Interesant este că, aceste cărți te învață și alternanța înmulțirii, deoarece în pachet sunt două cărți, prezentând exact aceeași operație, dar scrise diferit, de exemplu de 2 ori 4 și de 4 ori 2. 

Datorită Cărților Grabowski, copiii învață tabla înmulțirii într-un mod extrem de plăcut și imperceptibil, evitând înghesuirile și repetițiile obositoare. 

Jocurile care folosesc aceste carduri îi încurajează să-și îmbunătățească în mod constant rezultatele, dezvoltându-și abilitățile de matematică și motivându-i să învețe.


Concluzia cu care am rămas la final este că mobilitatea Erasmus a fost, în sine, o experienţă de dezvoltare și sunt încântată că am putut să adaug valoare demersului personal de educaţie. 

M-am întors cu bateriile încărcate și cu idei noi pentru activitățile mele viitoare de la clasă.

.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inovație și creativitate în activitățile remediale

Basmele, ca exerciţiu de imaginaţie

Succes pe linie al micilor fotbaliști ai Școlii Gimnaziale Nr 21 din Sibiu