Drumul pâinii: de la bobul de grâu - la pâine

 

Săptămâna Verde


În perioada din ”Săptămâna Verde”, în cadrul vizitei realizate la Fabrica Trans Agape Sibiu, cu tema ”Drumul pâinii - de la bobul de grâu - la pâine”, elevii clasei a III-a C, însoțiți de cadrele didactice coordonatoare, Coșa Dorina și Branga Alina au purtat o discuție cu reprezentantul fabricii despre produsele de panificație, integrând și subiecte legate de o alimentație sănătoasă.


Elevii au observat concret etapele procesului de obținere a produselor de panificație (ingrediente, prelucrarea aluatului, modelarea formelor, coacere, răcire, ambalare). Ei au primit instrucțiuni și au modelat aluatul, prin tehnici creative (împletire, răsucire, rulare) obținând produse de panificație finite (covrigi).
În final, elevii sunt invitați să deguste produse de panificație și de cofetărie, fiind încântați de însușirea noilor cunoștințe, priceperi și deprinderi, precum și de surpriza primită la finalul vizitei. Ei și-au exprimat un feedback pozitiv, fiind încântați de experiența dobândită, de însușirea de noi cunoștințe, priceperi și deprinderi și de realizarea de produse finite, fiind dornici să mai participe la astfel de activități.

Prof. înv. primar, Coșa Dorina


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inovație și creativitate în activitățile remediale

Basmele, ca exerciţiu de imaginaţie

Succes pe linie al micilor fotbaliști ai Școlii Gimnaziale Nr 21 din Sibiu