Clasa pregătitoare B respectă natura!


Clasa pregătitoare B respectă natura!


          Proiectul școlar național “Săptămâna verde” ne-a sensibilizat cu privire la importanța legăturii dintre om și natură. Pe parcursul întregii săptămâni am desfășurat o mulțime de activități interesante și captivante, prin care am învățat despre protejarea mediului, despre schimbările climatice și despre modul în care oamenii influențează aceste aspecte. Cu pași mici, dar cu inimi mari, am pornit în lupta pentru protejarea planetei rezonând cu viața în culoarea verde.

           Că salata face bine la trup și suflet știm cu toții. E un combustibil important pentru crescut mare, cu mult spor la joacă și la învățat. O porție de salată oferă o varietate mare de vitamine și minerale copiilor, plus fibrele de care au atâta nevoie pentru o digestie bună, fără dureri de burtică.

          Doar că argumentele nu sunt suficiente pentru gusturile celor mici, iar soluția este să-i ajutăm s-o aprecieze și s-o consume cu plăcere.

          Activitățile gospodărești sunt mult așteptate de copii mai ales dacă ei sunt cei care se implică de la realizarea listei de cumpărături și până la prepararea unor ,,bunăți” așa cum a fost “Salata de fructe”. Miciilor bucătărași le-a deschis apetitul, chiar și celor care poate încă nu au consumat un anumit fruct. Mulțumirea cea mai mare e ca ei au servit tot ce au realizat la activitate...și au consumat cu mare plăcere.


          După ce am aflat că reciclarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător, am utilizat din materialele reciclate diferite resurse. Alături de prieteni din lumea insectelor am învățat diferențele dintre ce ne este necesar (o nevoie) și ce este o dorință. Pentru îndeplinirea dorințelor este necesar să economisim, așadar am realizat pușculițe.

  • Titlul activității: Cresc mare și responsabil
  • Timp aproximativ: 30 minute
  • Obiectiv: Prin această activitate copilul va învăța să creeze forme 3D, folosind diferite materiale reciclate cărora le va da o nouă utilizare.

Etape de lucru:

1. Înfășurați o cutie/ o sticlă de plastic cu hârtie colorată;

2. Din resturile de hârtie colorată se vor decupa urechi, nas, ochi sau decorațiuni;

3. Părțile decupate se vor atașa pentru completarea modelului cu lipici;

4. Se realizeză o fantă pentru introducerea sumelor economisite sau se poate folosi capacul recipientului.

Sugestie: În locul purcelului/albinuței puteți alege orice alt model, astfel încât copilul să se bucure de pușculița pe care o va realiza.


Prof. înv. primar, Crina Constantinescu


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inovație și creativitate în activitățile remediale

Basmele, ca exerciţiu de imaginaţie

Succes pe linie al micilor fotbaliști ai Școlii Gimnaziale Nr 21 din Sibiu